Количка / 0.00 лв.

Звездите полудяха по биркенщок – чехлите, които обичат краката ви

Може да ви се сторят малко ретро на пръв поглед или „бабешки“, както обичаме да казваме, но това е само на пръв поглед. Защото биркенщок са едни от най-актуланите модели за сезона. Ще ги видите под формата на сандали или чехли в колекциите на марки като Marni, Givenchy, Celine, Calvin Klein, J.W. Anderson, Marc Jacobs, Helmut Lang, Delpozo, Jil Sander… Списъкът е дълъг. Името им произлиза от немската фирма Birkenstock, която произвежда повече от 100 години едни от най-популярните в Европа ортопедични обувки, но се е превърнало в нарицателно за модела.

Пикът на чехлите и сандалите с мека, ортопедична стелка е през 90-те години, когато към тях проявяват интерес популярни музиканти и стилисти. През 2002 г. моделът се завръща на модния подиум благодарение на Гуинет Полтроу, която се появява по улиците на Лондон, обута точно в биркенщок.

Някои от моделите са с по-тънка подметка, други – с малко по-дебела, а стелката задължително е с релеф, който „прегръща“ удобно стъпалото и не му позволява да почувства умора или друго неудобство дори след часове ходене из градската лудница.

Удобните чехли и сандали са подходящи както за града, така и за плажа. Изглеждат чудесно в различни комбинации – с къси дънкови панталони и потник или с тесни дънки с висока талия и тениска, с клин, дори с рокля или пола.

Само сега можете да се сдобиете с един от хитовете на сезона, попаднал в гардероба на куп известни личности, за скромната сума от 15 лева. Побързайте, останаха ни ограничени номера!

Сподели

Вашият коментар