Количка / 0.00 лв.

Обувките и размер XXL или как да скриете проблемните зони?

Как да скрием проблемните зони и да подчертаем достойнствата на фигурата? И визуално да „намалим” размера с поне един номер? Лесно е. Вижте нашите съвети.

Съвет 1: Създайте силует
Дрехата не трябва да бъде нито прекалено тясна, впиваща се в тялото, нито прекалено безформена. Избирайте модели, които да прилягат на вашето тяло. И то с V-образно деколте, което леко разкрива гърдите. С колан, за да подчертаят талията. С права кройка (за панталоните), при полите – тип „молив”. Не е препоръчително да носите широки пуловери, панталони или дънки с ниска талия, както и рокли тип „балон”.

Съвет 2: Обичайте цветовете

Не само черното прави фигурата по-стройна. Такова свойство имат и тъмно-синьото, бордото, тъмно-зеленото, тъмно-червеното, кафявото. Пастелните и светли тонове (бяло, бледо-розово      бежово, синьо) имат противоположния ефект, затова най-добре ги комбинирайте с първите няколко от тъмната гама. И не забравяйте, че дрехите от блестящи тъкани почти винаги правят тялото да изглежда по-пълно, отколкото е в действително, независимо дали са в тъмни цветове. Затова при наближаващите празници изберете лъскавите материи да са преди всичко за аксесоарите.

Съвет 3: Да живее простотата
Минимализъм при кройката и текстурата – това са основните правила за избора на блузки, поли, рокли. Забравете за буфан-ръкавите, драпировките, асиметричните модели – те придават на силуета масивност. Но пък малките симпатични рюшове в областта на деколтето, маншетите и роклите с висока талия са добре дошли да вас.


! Що се отнася до обувките, отдайте предпочитанията си на токовете със средна височина – 5-7 см.


Съвет 4: Определете правилната дължина

Според стилистите тя е до коляното или 5 см по-ниско. А за блузите, саката и топовете – до плюс-минус 5 см от най-широката линия на бедрата.

Съвет 5: Да „скрием” големия бюст
Следвайки правилото „горе – по-тъмно, отколкото долу”, отдайте предпочитанията си на еднотонните модели, с кръгло или V-образно деколте, избягвайте апликациите, рюшовете в областта на гърдите.

Съвет 6: Да „скрием” пълните ръце и рамене
Носете предимно блузи и рокли с три-четвърти ръкави, разкроените ръкави, декоративните пагони на раменете. Не се препоръчват дрехите с буфан-ръкави, както и бодитата с полуполо. Яркият акцент, поставен върху деколтето, ще отвлече вниманието от ръцете и ще го насочи към бюста.

Съвет 7: „Маскиране” на пълните бедра

За да направите силуета тип „круша” по-изящен, ще ви помогне правилото „светло отгоре, тъмно долу”. В гардероба ви трябва да има повече вталени блузи и туники, вертикални райета, класически прави панталони. Избягвайте късите сака и якета, блузите, откриващи пъпа и корема, блузите, които за връзват на бедрата.

Сподели

Вашият коментар