Количка / 0.00 лв.

10 модни съвета от Кари Брадшоу

 

Героинята на Сара Джесика Паркър от „Сексът и градът” повлия върху начина на живот на едно цяло поколение. Защото тя без съмнение е всепризната модна икона. Ето и нейните съвети.

 

Носете пищни поли. Полите пачки или просто обемните модели трябва да бъдат неотменна част от визията на всяка дама със слаба фигура. Те подчертават женствеността, но са противопоказни за пълни момичета.  Цветният принт е прекрасно нещо. Много от известните модни марки залагат на него – от Tory Burch до Oscar de la Renta. Това е основният пролетен тренд за този сезон. Цветята са романтични, свежи, носят настроение. Ако сте по-пълни, изберете дребен принт, ако сте слаби – можете да си позволите и по-едри щампи.

 

Внимателно изберете слънчевите очила. Те отдавна не са само средство за защита на очите от вредните UV лъчи. Този важен аксесоар трябва винаги да бъде в тон с останалата част от тоалета ви и да подхожда на формата на лицето.

 

Обичайте обувките си. „Не се страхувам от височини. Нали сте виждали обувките ми”, пита невинно Кари Брадшоу. Тя предпочита елегантни на висок ток. „Красивите обувки са изключително важни, особено за момичетата, които все още не са срещнали мъжа на живота си”, коментира Кари Брадшоу във филма. И обяснява, че мъжете винаги се заглеждат по дами с елегантни и секси модели…

 

Не бягайте от дрехите на райе. Това е един от вечно актуалните трендове. Райето прави фигурата елегантна, придава на визията бизнес излъчване, подходящо е за срещи, за офиса, но и за ежедневието.

 

Избирайте правилната дължина поли и рокли. Повечето стилисти твърдят, че идеалната дължина е два пръста под или над коляното, защото издължава краката и като цяло подобрява изгледа на силуета. Кари Брадшоу е напълно съгласна с това правило.

 

Не пренебрегвайте шапките. Много дами не обичат да ги носят, за да не развалят прическата си. Кари не е от тях. Тя уважава шапките и смята, че всяка дама трябва да има поне няколко в гардероба си. Изключително полезни са, когато нямате време за специална прическа. Те са аксесоарът, който ще посрещне погледите на околните и няма да ви изложи”, коментира героинята от „Сексът и градът”.

 

Експериментирайте с връхните дрехи. Всъщност Кари има една-единствена, но я носи по толкова различни начини, че всички остават с впечатлението, че сменя поне няколко. Комбинирайте палтото или шлифера с тънки, прозрачни рокли и сандали, съветва Брадшоу, в това няма нищо невероятно, ако времето го позволява.

 

Не се страхувайте от модните провали. Трябва да признаем, че не всички образи на Кари са били успешни. Самата тя разбира това, но не се стеснява да опитва комбинации. „Не трябва да се извинявате за избора си на дрехи, ако на някого не му харесва, това не е ваш проблем, а негов”, заявява Кари спокойно.

 

Позволете си да бъдете различни. „Правилата са си правила, но аз винаги следвам поривите на душата си”, казва Брадшоу. Доказва го стилът й – не се притеснява да съчетава несъчетаемото, да поема рискове и да се радва на живота. И в това се състои прелестта й, нали? Защо вие да не го можете.

Сподели

Вашият коментар